Найбільші жіночі організації підтримали важливість соціальної відповідальності бізнесу та проект Lepta

Найбільші жіночі організації підтримали важливість соціальної відповідальності бізнесу та проект Lepta

Природа наділила жінок суперсилою – підвищеною схильністю до доброти і турботи. Чоловіки за своєю натурою холоднокровні і не здатні на співчуття у тій же мірі, що і жінка. Безумовно, завжди були, є і будуть виключення з обох сторін. Але ми зараз говоримо про статистичну більшість, без якої рід людський вже давно б вимер.

З давніх давен саме жінки були силою творення. Вони без зайвих слів лікували поранених в боях, дбали про дітей, допомагали нужденним і похилим людям, і в цілому брали участь у вирішенні соціальних проблем. Сьогодні жінки очолюють держави, впливають на світову політику, керують гігантськими бізнес-корпораціями. Але за своєю природою вони все ж залишаються головним джерелом і провідником добра і турботи.

Суспільно-соціальна ситуація в Україні сьогодні є критичною. Допомоги потребують мільйони громадян, держава не в змозі вирішити їх проблеми. Заради загального блага свою лепту мають внести комерційні структури, які так чи інакше впливають на побут українців.

Бізнес зобов’язаний проявити соціальну відповідальність перед суспільством, інвестувати в поліпшення його добробуту. Тож не дивно, що саме жіночі організації першими відгукнулися на даний заклик і підтримали необхідність активізації КСВ в Україні.

Голова БФ “Фонд Майбутнього” Анна Коршунова: “Проект Lepta створювався як майданчик, покликаний об’єднати звичайних людей, громадські організації і український бізнес. Підкреслю – об’єднання зараз життєво важливе, а систематизація процесу взаємодопомоги максимально спростить взаємодію сторін. Комерційний сектор має скористатися цим шансом і проявити не на словах, а на ділі свою соціальну відповідальність, особливо в нинішні часи”.

За її словами, сьогодні залученість громадськості, представленої жінками, в реалізацію соціальних ініціатив в Україні, в тому числі за допомогою КСВ – вкрай висока. Наприклад, про свою принципову згоду щодо співпраці і партнерства з проектом Lepta вже заявили три найбільших жіночих клуби – “Ділові українські жінки”, Business Women Club і “Клуб успішних жінок”.

Проект також підтримав один з найстаріших і найбільших міжнародних клубів Lions, у тому числі жіночий клуб в складі Lions International – Kyiv Ad Astra.

“До речі, кілька днів тому в кооперації з Business Women Club ми підписали Меморандум про співпрацю з Міністерством соцполітики. По суті, наші цілі підтримала і держава в особі профільного міністерства. Ми домовилися об’єднати зусилля для розвитку КСВ в Україні. Документ також передбачає популяризацію електронних сервісів взаємодопомоги, зокрема, Lepta”, – зазначила Ганна Коршунова.

Також варто згадати, що Lepta отримала принципову підтримку Торгово-промислової палати України. Представники цієї організації переконані, що сервіс є надважливим для України – як для населення, так і для бізнесу в цілому.

Менш ніж за місяць у мобільному додатку Lepta зареєструвалися кілька десятків громадських організацій, благодійних фондів і приватних осіб, які хочуть допомогти або ж самі потребують допомоги. Всі вони теж підтримують єдину систему взаємодопомоги і є активними користувачами проекту.

“Місія Lepta насправді дуже проста. Ми щиро хочемо, щоб люди допомагали один одному, виручали, ось так просто і без сумнівів. Ми закликаємо бізнес приєднуватися до Lepta; впроваджувати нові, більш ефективні стандарти соціальної відповідальності. Найближчими днями ми почнемо публікувати Індекс соціальної відповідальності компаній і Реєстри соціально значущих проектів. Там буде багато цікавого, тому слідкуйте за оновленнями на сайтах Lepta і “Обозреватель”. І нарешті, повторю один простий, але важливий меседж: якщо ти соціально відповідальний, ти маєш бути в Lepta!”, – підсумувала Ганна Коршунова.

Що таке сервіс взаємодопомоги Lepta і для чого він потрібен, читайте ТУТ.

Детальніше про корпоративну соціальну відповідальність бізнесу і приклади її прояву українськими компаніями можна дізнатися ТУТ.

Ми також будемо вдячні нашим читачам і експертам за їх думки про те, якою конкретно повинна бути соціальна відповідальність бізнесу. Надсилайте свої пропозиції на obozrevatel@igenerator.org.

Залишити відповідь

×