Як співпраця Lepta та Business Woman Club допомагає реалізовувати соціальні ініціативи та допомагати дітям

Як співпраця Lepta та Business Woman Club допомагає реалізовувати соціальні ініціативи та допомагати дітям

Все більше громадських організацій, фондів та клубів підключаються до теми соціальної відповідальності. Нові соціальні стандарти!

Часто жінки можуть зробити більше, ніж чоловіки – в цьому абсолютно впевнені учасниці жіночого клубу “Business Woman Club”. Основними напрямками своєї діяльності учасниці клубу обрали розвиток проектів в сфері інвестицій, екології, соціальної відповідальності, тісно співпрацюють з представниками політики і налагоджують міжнародне співробітництво.

У клубі є учасницями народні депутати, міністри, посли, тому потрібно використовувати весь ресурс. “Наша головна мета – це процвітання наступних поколінь українців”, – розповідає засновник клубу Business Woman Club Анна Крисюк.

На сьогоднішній день міжнародний Клуб налічує 22 учасниці з різних сфер діяльності. Концепція розвитку Клубу передбачає широке залучення діяльності учасників в масштабну трансформацію суспільства на найближчі роки при істотній вагомості впливу бізнесу на процеси, які є пріоритетними в життєдіяльності української нації.

Темою соціальної відповідальності в клубі займається глава БФ “Фонд Майбутнього”, президент ГО “Біла Птаха” – Анна Коршунова. Зараз “Business Woman Club” розвиває програму лікування українських дітей на Кубі. Їм всіляко допомагає посол Куби і учасниця жіночого клубу Натача Діас-Агілера. Найближчим часом “Business Woman Club” за участю ресурсу Lepta планують організувати програму оздоровлення дітей на Кубі, в листопаді буде організований круглий стіл між організаторами, бізнесом і політиками, щоб обговорити деталі програми.

В Україні соціальна відповідальність набирає обертів. Учасниці Business Woman Club реалізовують соціальні проекти, які несуть користь для суспільства. Набагато більшого можна домогтися, якщо залучити до благодійності великий бізнес, інші громадські організації, політиків.

Дуже важливо, щоб про соціальні ініціативи дізналося якомога більше людей. У цьому нам допомагає команда Lepta і Obozrevatel. З їх допомогою ми налагоджуємо зв’язок між тими, хто потребує допомоги, і тими, хто може її надати.

Міжнародний закритий Клуб “Вussiness Woman Club” підтримує розвиток і масштабування проекту Lepta, який заснувала учасниця клубу – Анна Коршунова. Асоційованими Учасницями Клубу – Міністром соціальної політики Мариною Лазебною і народним депутатом Марією Мезенцевою була підтримана тема соціальної відповідальності та залучення бізнесу до актуальних завдань громадської діяльності. Між благодійним фондом “Фонд Майбутнього” і Міністерством соціальної політики України було підписано Меморандум про співпрацю, який передбачає консолідацію зусиль, спрямованих на розвиток соціальної відповідальності бізнесу, суспільства і держави.

Меморандум спрямований на розвиток сервісів прямої взаємодопомоги “Lepta” і був підписаний міністром соцполітики Мариною Володимирівною Лазебною і головою “Фонду Майбутнього” Ганною Коршуновою. Міністерство соціальної політики буде сприяти поширенню інформації про проєкт Lepta через власні ресурси. При координації народного депутата України Марії Сергіївни Мезенцевої починається розробка законопроектів, що сприяють розвитку соціальної відповідальності в нашій країні.

Крім усього іншого, активність бізнесу в залученні в соціально вагомі проекти

можна відстежити на вже реалізованих проектах минулих років.

Так, ще в 2018 році в Україні стартував міжнародний фестиваль “Радість” для особливих дітей, який вже 15 років проводився в Швеції, з ініціативи його автора Бенгта Нільсона.

Традицію проведення фестивалю “Радість” вирішили продовжили і в 2019, і в 2020 році, організувавши свято для дітей в Інституті раку та збір коштів для них на благодійному заході в Маріїнському парку.

Також в рамках реалізації соціально вагомих проектів ГО “Біла Птаха” в партнерстві з Lepta організований всеукраїнський Проект підтримки обдарованих дітей. Його ідея в тому, щоб обдаровані діти з регіонів отримували більше знань, чим їм може дати школа. Так діти отримують прекрасну можливість в майбутньому створювати і захищати за кордоном свої розробки та проекти, підвищувати рівень знань і освіти та створювати позитивний імідж України в світі.

Команда Lepta і Obozrevatel продовжить розповідати про соціальну відповідальність бізнесу і звичайних громадян. Якщо у вас є приклади, якими можна поділитися – пишіть на obozrevatel@igenerator.org.

Залишити відповідь

×